- Stock: In Stoc
- Cod produs: SC2020
- Greutate: 500 g
Salomoni - Bautura din cicoare BIO, 0% cofeina – 500 g
Această băutură din cicoare este preparată din rădăcina soiului Cichorium Intybus. După recoltare, rădăcinile de cicoare sunt spălate, tocate, prăjite, zdrobite și cernute, apoi ambalate. Ambalajul de hârtie în care este livrat produsul menține proprietățile acestuia în timp și totodată protejează mediul.
Ingrediente: rădăcină de cicoare*
*din culturi certificate ecologic IT BIO 014, agricultură UE
Mod de preparare: în espressor tradițional (moka), filtru de cafea sau ibric. A se consuma de preferință înainte de data inscripționată pe ambalaj.
Valori nutriționale medii/ 100 g:
Valoare energetică: 1078 kJ/ 257 kcal,
Carbohidrați: 56,2 g,
-din care zaharuri: 25 g,
Proteine: 6,2 g,
Grăsimi: 0.5 g,
-din care acizi grași saturați: 0,1 g,
Fibre: 34,0 g,
Proteine: 6,2 g, Sare: <0,1 g
Producător: Torrefazione Caffe Salomoni SRL, Italia.
Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust asemănător cafelei, chiar mai bogat și mai plin. De fapt, daca știți gustul siropului de la crema de zahăr ars – cam așa este și gustul cafelei de cicoare.
Cei care doresc să beneficieze de proprietățile cafelei de cicoare dar doresc sa simtă și gustul de cafea autentică pot combina: la o ceașcă punem 1 linguriță cafea de cicoare și 1 linguriță cafea decofeinizată prin metode naturale sau chiar cu cofeină.
Modul de preparare al cafelei de cicoare este identic cu cel al cafelei autentice. Și cafeaua din cicoare face spumă iar dvs puteți adăuga lapte, frișcă sau condimente (scorțișoara, ghimbir, cardamom, etc) după gust. Cicoarea se poate consuma și rece sau sub formă de frappe, cu înghețată și frișcă sau se poate adăuga la compoziția prăjiturilor și a altor deserturi.
Cicoarea este o planta erbacee lemnoasă care aduce multe beneficii pentru sănătate, printre acestea enumerându-se capacitatea de a preveni arsurile la stomac și problemele digestive sau de a reduce durerile de artrită. În plus, cicoarea este utilă pentru detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, pentru prevenirea infecțiilor bacteriene, stimulează sistemul imunitar și reduce posibilitatea de a dezvolta boli de inimă. Planta este de ajutor pentru oricine ține dietă, căci cicoarea ajută la arderea grăsimilor și stimulează metabolismul.
În ceea ce privește valoarea nutritivă, cicoarea este o importantă sursă de vitamine și minerale, printre care zinc, magneziu, mangan, calciu, acid folic, fier, potasiu și vitaminele A, B6, C, E și K.